WindRider 17 Extra Groot Mylar Race Grrotzeil met Mast Verlenger 

De standaard WindRider 17 heeft (tezamen met de fok) een grootzeil van 9 vierkante meter. Deze voorziet in genoeg vermogen en zorgt er voor dat de boot nagenoeg onkenterbaar is in de meest uiteenlopende omstandigheden. Echter met name in rustig weer zijn betere prestaties wenselijk en daarom boden we al de Reacher Kit aan, die ideaal is voor halve windse en ruimere koersen. Voor verbeterde prestaties op hogere koersen is er niet alleen behoefe en meer zeil oppervlak, maar is het nodig om een grootzeil met een langer voorlijk te gebruiken. Daarom bieden we een vergroot grootzeil upgrade kit aan, waarmee prestaties verbeteren op alle koersen.

   

Het verbeterde grootzeil is gemaakt van Mylar en is oorspronkelijk ontworpen voor de WindRider Rave. Deze wordt vervolgens op maat gesneden voor de WindRider 17, zodat gebruik gemaakt kan worden van de oorspronkelijke mast en giek. De kit wordt geleverd met een mast verlenger die simpel op de huidige mast kan worden gemonteerd. Dit resulteert in een 'fat-head' grootzeil met circa 35% meer oppervlakte, een iets langer onderlijk en een bijna 20% langer voorlijk. Tezamen met het betere zeil materiaal en de verbeterde snit van het zeil is de verhoging van de prestaties indrukwekkend.

Het zeil is transparant wit met de keuze uit een blauwgroene of gele trim. Deze kit omvat het zeil, zeilzak, mast verlenger, langere grootzeil-val en alle overige benodigde materialen. In zwaar weer is het XL grootzeil te reven of je gebruikt het originele grootzeil door het niet helemaal bovenin de verlengde mast te hijsen.

 

Ga terug