WindRider AS1 / AS2 Upgrade Kit 

De AS1 / AS2 Upgrade Kit bevat alle producten, onderdelen, hardware en kleur gecodeerde klemmen en lijnen om de standaard WindRider 17 (model 2007 of later) te transformeren in een volbloed racer voor aangepast zeilen. Valide en minder valide zeilers kunnen op volledig gelijke basis en op het hoogste niveau tegen elkaar racen in de one-design AS1 en AS2 klasse.

De Kit bestaat ui:

- Een reacher met rolreef voorziening en een carbon-fiber boegspriet
- Grootschoot midden aan de giek met overloop op de beam
- Voetbesturing in de voorste cockpit
- Een ergonomisch beslag-console waar alle bedienings lijnen (en optionele handbesturing) samen komen (inclusief montage steunen)
- Een veiligheids pakket bestaande uit duurzame luchtzakken in de zijdrijvers en een automatisch opblaassysteem in de mast, welke gehesen kan worden in het geval van extreme weersomstandigheden
- Verstelbare bakstagen, mast rotatie, onderlijkstrekker en voorlijkstrekker, allemaal vanuit de voorste stoel
- Drijvende sleeplijn.

Met deze Kit kun je met de WindRider 17 deelnemen aan zowel wedstrijden in de AS1 solo klasse (met gebruik van de optionele voetbesturing of handbesturing in de voorste cockpit), als in de AS2 klasse voor wedstrijden met zijn tweeen.

Indien je WindRider 17 al is uitgevoerd met de originele WindRider Reacher Kit, dan bieden we ook een voordeligere versie van de Upgrade Kit aan, met alleen de onderdelen die nodig zijn om de huidige reacher te laten voldoen aan de specificaties van de AS1 en AS2 reacher.

Alle onderdelen zijn gesorteerd en volledig voorbereid, zodat installatie binnen enkele uren kan plaatsvinden. Na installatie is het eenvoudig te wisselen tussen de standaard WindRider 17 opstelling voor recreatieve doeleinden en de AS1 of AS2 configuratie voor (aangepast) wedstrijdzeilen.

Voor verenigingen is het een goed idee om een aantal WindRider 17's te gebruiken voor dagelijks gebruik, daarnaast een aantal handbesturing kits voor gehandicapt zeilen beschikbaar te hebben en deze Upgrade Kit voor te installeren op een of meerdere boten. Wanneer er een regatta is, kunnen de beste club zeiler(s) worden afgevaardigd en de boot tijdelijk worden uitgerust met het AS1 of AS2 materiaal.

Ga terug