WindRider AS1 / AS2 Upgrade Kit 

De AS1 / AS2 Upgrade Kit bevat alle producten, onderdelen, hardware en kleur gecodeerde klemmen en lijnen om de standaard WindRider AS te transformeren in een volbloed AS1 of AS2 racer voor aangepast zeilen Valide en minder valide zeilers kunnen op volledig gelijke basis en op het hoogste niveau tegen mekaar racen in de one-design AS1 en AS2 klasse.

De Kit bestaat uit:

- Een reacher met rolreef voorziening en een carbon-fiber boegspriet.
- Grootschoot midden aan de giek met overloop op de beam.
- Een ergonomisch beslag-console waar alle bedienings lijnen en optionele handbesturing samen komen (past op de AS montage steunen voor de handbesturing).
- Een veiligheids pakket bestaande uit duurzame luchtzakken in de zijdrijvers en een automatisch opblaassysteem in de mast, welke gehesen kan worden in het geval van extreme weersomstandigheden.
- Verstelbare bakstagen, mast rotatie, onderlijkstrekker en voorlijkstrekker, allemaal vanuit de voorste stoel.
- Drijvende sleeplijn.

Omdat de WindRider AS al is uitgevoerd met stoeltjes en voetbesturing in beide cockpits kan deze kit worden gebruikt om de boot te gebruiken in zowel de een-persoons AS1 klasse, als de twee-persoons AS2 klasse. Ook kan de standaard handbesturing van de AS worden gebruikt in de AS1 en AS2 configuratie.

Alle onderdelen zijn gesorteerd en volledige voorbereid, zodat installatie binnen enkele uren kan plaatsvinden. Na installatie is het eenvoudig te wisselen tussen de standaard WindRider AS opstelling voor recreatieve doeleinden en de AS1 of AS2 configuratie voor (aangepast) wedstrijdzeilen. Installatie kan worden verzorgd bij ons in de werkplaats, maar in de meeste gevallen ook op locatie voor boten die reeds in gebruik zijn.

Voor verenigingen is het een goed idee om een aantal WindRider AS's te gebruiken voor dagelijks gebruik en deze Upgrade Kit voor te installeren op een of meerdere boten. Wanneer er een regatta is, kunnen de beste club zeiler(s) worden afgevaardigd en de boot tijdelijk worden uitgerust met het AS1 of AS2 materiaal.

Ga terug