WindRider 16 

Revolutie, geen evolutie. Met deze woorden omschrijft de fabrikant het ontwerp van de WindRider 16 Trimaran.
Als geesteskind van John Marples, één van de Godfathers van het multihull-zeilen, kunnen we er in ieder geval zeker van zijn dat er heel veel trimaran ervaring in het ontwerp zit
 


WindRider 16 WindRider 16

Deze zeilboot lijkt in de verste verte niet op wat men gewend is. Ze heeft drie rompen met in de middelste een gevoerde zitting als in een kano. De zeiler zit er op z’n gemak in en kijkt tijdens het varen naar voren. De voeten steunen op twee pedalen, waarmee gestuurd wordt. Duw het rechterpedaal naar voren en de boot gaat naar rechts, duw het linkerpedaal naar voren en de boot gaat naar links.

Overigens, mensen die slecht ter been zijn kunnen de boot met handbesturing laten uitrusten. Daardoor en mede door de eenvoud van het ontwerp en door het comfort tijdens het zeilen is de boot ook uitermate geschikt voor mensen die een lichamelijke handicap hebben. De tuigage is puur simpel: een Cattuig met een lichtgewicht carbon fiber  mast en een modern tri-radiaal gesneden grootzeil. Het zeil kan  binnen 20 seconden vanuit de kuip gereefd worden.

De boot is van polyethyleen en kan dus tegen een stootje. Ideaal om mee te nemen met vakantie. Desgewenst is de boot op het autodak te vervoeren. Zeilen met de WindRider 16 Trimaran is ook simpel. Optuigen, instappen en wegzeilen. Na vijf minuten weet je niet beter.

En dan komt de verrassing: De boot zeilt bijna alles voorbij. De snelheid is zeer verrassend. Door de flexibiliteit van de wave-piercing rompen zijn de prestaties in golven ook heel goed, en daarmee dus ideaal om nieuwe plekken te ontdekken langs de kust.
 

De WindRider 16 Trimaran is de funboot voor het hele gezin
 


Meer weten?

We kunnen ons goed voorstellen dat je na het lezen van deze informatie nog meer over de WindRider 16 wilt weten. Dat kan op de volgende manieren:

- door de technische gegevens, specificaties, filmpjes en afbeeldingen te bekijken

- door te kijken naar de prijzen en accessoires