WindRider AS 

Steeds meer Sailability clubs en verenigingen voor gehandicapten zeilen hebben WindRider Trimarans opgenomen in hun vloot en ervaren daarmee de voordelen die deze geweldige boten bieden. WindRider onderschrijft het belang dat zo veel mogelijk mensen toegang hebben tot de zeilsport en heeft derhalve de WindRider AS geintroduceerd.

De WindRider AS is specifiek ontworpen voor Aangepast Zeilen. Dit model combineert alle voordelen van de zeer populaire WindRider 17, zoals de prestaties, lage kosten en comfort, met een aantal toegevoegde kenmerken die ervoor zorgen dat een zo groot mogeljke groep het plezier van zeilen kan ervaran op een opwindende en toch zeer veilige manier. Zowel solo, met zijn tweeen of in een groep.

Vergeleken met de WindRider 17 heeft de nieuwe WindRider AS voetbesturing in beide cockpits, alsmede een verwisselbare helmstok, die handbesturing in de voorste of achterste cockpit mogelijk maakt. De polyethylenen rompen, stevige aluminium beams en volledig vlakke vloer zorgen ervoor dat individuele aanpassingen of zittingen makkelijk te implementeren zijn.
 


WindRider AS WindRider AS

WindRider AS

De WindRider AS is ‘AS1 and AS2 voorbereid’. Dit betekent dat met minimale inspanning de boot opgewaardeerd kan worden tot een wedstrijdboot met superieure prestaties. Een boot kan hierdoor dagelijks worden gebruikt voor recreatieve doeleinden en vereniging wedstrijdjes en met de speciaal ontwikkelde upgrade kit is het mogelijk dezelfde boot te gebruiken voor regionale, nationale en internationale one-design WindRider AS1 en AS2 wedstrijden.

De WindRider AS1 en AS2 zijn speciaal ontworpen en uitgerust zodat er wedstrijden gezeild kunnen worden op het hoogste niveau, zowel solo (AS1), of met zijn tweeen (AS2). De AS1 en AS2 versies bieden voetbesturing in de voorste cockpit (AS1) of achterste cockpit (AS2) en alle schoten en trimlijnen lopen naar een ergonomish beslag console op de voorste cockpit. Tot de standaard uitrusting behoren verder een reacher met een rollreef voorziening op een carbon-fiber boegspriet, grootschoot ter hoogte van de achterste beam, met daarop een bedienbare overloop, verstelbare bakstagen en een veiligheidspakket dat bestaat uit luchtzakken in de zijdrijvers en een automatisch opblaassysteem in de mast. Het beslag is top kwaliteit Harken en de meeste lijnen zijn van lichtgewicht Dyneema. Als opties kan er onder andere gekozen worden voor helmstok besturing en barberhaulers voor zowel de fok als reacher.
 


  WindRider AS1 Trimaran

WindRider AS1


Volledig aangepast zeilen, van recreatief tot wedstrijdzeilen op het hoogste niveau
 


Meer weten?

We kunnen ons goed voorstellen dat je na het lezen van deze informatie meer over de WindRider AS wilt weten. Dat kan op de volgende manieren:

- door de technische gegevens, specificaties, filmpjes en afbeeldingen te bekijken
- door te kijken naar de prijzen en accessoires